SafetyPort voldoet aan de hoogste standaard voor beveiliging van internetservices

Informatiebeveiliging

SSL en encryptie

Alle informatie in het SafetyPort RMS wordt onder een strikt informatiebeveiligingsbeleid beheerd. Uitgebreide organisatorische en technische maatregelen zorgen er voor dat uw gegevens vertrouwelijk en integer blijven. Alle RMS klantportals zijn voorzien van SSL beveiligde internetverbindingen. De versleuteling in de database is geïmplementeerd met o.a. SHA512 encryptie. Daarmee voldoet de SafetyPort infrastructuur aan de hoogste standaard voor beveiliging van internetservices.

Registratie van gebruikersgegevens

De basisgegevens van uw gebruikers, zoals e-mailadressen of personeelsnummers, worden bij SafetyPort volgens opgave van u als klant ingevoerd. Registratie van deze gegevens vallen vanaf 25 mei 2018 onder de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). SafetyPort hanteert hiervoor nu al de van toepassing zijnde richtlijnen. Tot aan 25 mei 2018 geldt nog de huidige Wet Bescherming persoonsgegevens (Wbp). Gebruikersdata die voortvloeien uit het gebruiken van de RMS applicatie, zoals statistische gegevens over incidenten, worden door het gebruik van de applicatie geregistreerd. Deze totale set van gegevens staat ter beschikking voor u als klant via de RMS rapportages.

Internet connectiviteit en hosting

De infrastructuur is ondergebracht in ISO9000/27000 gecertificeerde datacenters in Nederland. Uw data staan dus in Nederland binnen de EU. De connectiviteit van SafetyPort naar het internet verloopt via redundante Internetverbindingen. Dit betekent dat er altijd genoeg bandbreedte aanwezig is om het aantal actieve gebruikers te voorzien van een snelle en responsieve RMS omgeving. Klanten kunnen connectiviteit naar de RMS applicatie realiseren via een normale internetverbinding en een browser.

24 x 7 end-to-end beheer

Alle centrale infrastructuur en software componenten van SafetyPort worden 24 uur per dag en 7 dagen in de week actief beheerd. Bij eventuele storingen wordt er meteen actie ondernomen om de storingen te verhelpen. Zo wordt gewaarborgd dat storingen steeds snel en adequaat worden opgelost.

Backup en restore

Alle gebruikersdata, content en RMS besturingsdata worden iedere dag gebackuped. Zo wordt gewaarborgd dat altijd de meest recente data beschikbaar zijn. De data worden in geval van een incident teruggezet zodat SafetyPort de RMS applicatie en de totale historie voor haar klanten ten alle tijde kan continueren.

Customer Support

Klanten worden verondersteld eerstelijns ondersteuning voor IT toepassingen in te richten in de eigen organisatie. Voor de tweedelijns technische ondersteuning en inhoudelijke support voor eindgebruikers is er SafetyPort Customer Support beschikbaar.

SafetyPort – Planteq B.V.
Turfschipper 25
2292 JC  Wateringen

Algemene verkoopvoorwaarden

© 2004-2024 Planteq BV